metalworkingmag.cz
NSK

NSK pokračuje novou aplikací v boji proti padělkům

Společnost NSK ve spolupráci s asociací WBA (World Bearing Association) vyvinula novou aplikaci, která pomáhá v pokračujícím boji s padělky ložisek. V uplynulých letech společnost těsně spolupracovala s asociacemi WBA a JBIA (Japan Bearing Industry Association) a autoritami po celém světě při prosazování zákonů na ochranu proti padělkům a odstraňování pirátských kopií ložisek z trhu.

Společnost NSK s více než stoletou historií je po celém světě známá výrobou vysoce kvalitních a spolehlivých ložisek, která se využívají v mnoha náročných odvětvích průmyslu, včetně automobilového. Z tohoto důvodu se však také stala terčem padělatelů. Nepoctiví výrobci, kteří vydělávají na napodobeninách ložisek, neriskují bezohlednou výrobou a prodejem produktů podřadné kvality jen své vlastní podnikání, ale ohrožují i koncové uživatele, kteří jsou přesvědčeni, že získali originální ložiska za velmi výhodné ceny. U těchto ložisek je navíc vyšší pravděpodobnost předčasného selhání, dokonce i s katastrofálními důsledky. To představuje podstatné bezpečnostní riziko.

Ve světle těchto problémů vyvíjí NSK v boji s padělky široké úsilí, mezi jehož výsledky je také nová aplikace NSK Verify. NSK Verify umožňuje zákazníkům ověřit autenticitu ložisek oskenováním speciálního 2D kódu na balení ložiska.

Dalším krokem ve snaze NSK eliminovat padělky ložisek je to, že firma spolupracuje s významnými výrobci ložisek na vývoji společné aplikace WBA Bearing Authenticator: WBACheck. Nejnovější aplikace je schopná vyhodnotit autenticitu ložisek členských firem WBA, opět oskenováním 2D kódu. Tato rychlá operace usnadňuje uživatelům, kteří nakupují ložiska od různých dodavatelů, ověřit, zda jde o originály. Navíc, je-li detekováno neregistrované ložisko, aplikace automaticky vyrozumí NSK. Nová aplikace WBACheck je dostupná ke stažení z oficiálních webových stránek WBA na www.stopfakebearings.com.

Dopadnou výrobce padělků je časově náročná i nákladná věc. Ovšem společnost NSK odhodlaně pokračuje v boji s nepoctivými prodejci padělaných ložisek, aby zajistila, že zákazníci po celém světě budou nadále nakupovat ložiska NSK s plnou důvěrou.

1) Aplikace NSK Verify umožňuje po oskenování 2D kódu na chytrém telefonu ověřit autenticitu ložiska


NSK pokračuje novou aplikací v boji proti padělkům


2) Příklady padělků balení ložisek NSK zachycených nedávno policií
  

NSK pokračuje novou aplikací v boji proti padělkům
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP