metalworkingmag.cz
Kennametal

Společnost Kennametal uvádí nástroj HiPACS pro vrtání a zahlubování spojovacích otvorů v jednom kroku, určený pro letecký průmysl

Vysoce přesný nástroj dosahuje úzkých tolerancí v rámci jediné operace a významně snižuje náklady na otvor v aplikacích v leteckém průmyslu.


Kennametal představil systém HiPACS pro vrtání a zahlubování při výrobě spojovacích otvorů v leteckém průmyslu. Tento vysoce přesný nástroj navržený pro vrtání otvorů a srážení hran v jednom kroku splňuje přísné požadavky na přesnost v leteckém průmyslu, přičemž přináší zvýšenou životnost nástroje při obrábění opláštění letadel z kompozitu, titanu nebo hliníku.

„Většina nástrojů, které se dnes na výrobu spojovacích otvorů používají, jsou komplexní nástroje vyráběné na objednávku s dlouhými dodacími lhůtami,“ říká Georg Roth, produktový manažer Kennametalu. „HiPACS využívá standardní skladové komponenty umožňující rychlou dodávku a nízké náklady na otvor, přičemž vrták a destička pro srážení hran mohou být používány nezávisle na sobě. Navíc se jedná o jediný vrtací a zahlubovací systém s břitovými destičkami na trhu, který umožňuje dodržení požadované tolerance sražení spojovacích otvorů v leteckém průmyslu pouze v jedné operaci“.



Společnost Kennametal uvádí nástroj HiPACS pro vrtání a zahlubování spojovacích otvorů v jednom kroku, určený pro letecký průmysl
HiPACS od Kennametalu je cenově dostupný systém umožňující snadnou montáž, který se skládá ze tří dílů: redukčního pouzdra, zahlubovací destičky a celokarbidového vrtáku. Systém lze použít ve spojení s jakýmkoliv standardním hydraulickým upínačem.

Tři jednoduché komponenty eliminují potřebu zákaznických nástrojů
Modulární systém HiPACS je navržen pro upínání do standardního upínacího pouzdra a lze jej rychle a snadno sestavit z těchto tří dílů:
- redukční pouzdro s velmi přesným lůžkem pro břitovou destičku. Ve spojení se standardním hydraulickým upínačem tento díl umožňuje obzvlášť bezpečné upnutí při házení pod 3 µm a podstatně zvyšuje životnost nástroje a kvalitu díry;
- PKD zahlubovací destička, která eliminuje potřebu drahých zákaznických řešení stupňových vrtáků a snižuje výrobní náklady při dodržení požadavků leteckého průmyslu na přesnost;
- dvě řady celokarbidových vrtáků – s diamantovým povlakem nebo s PKD hrotem – pokrývají všechny kombinace materiálů typických pro sestavy v leteckém průmyslu. Navíc tyto nástroje s válcovou stopkou umožňují nastavení délky v rozsahu 10 mm.


Společnost Kennametal uvádí nástroj HiPACS pro vrtání a zahlubování spojovacích otvorů v jednom kroku, určený pro letecký průmysl
Systém HiPACS využívá standardní celokarbidové vrtáky s PKD hrotem nebo s diamantovým povlakem.

Nový vrtací a zahlubovací systém HiPACS lze použít na všech strojích typicky používaných pro aplikace v leteckém průmyslu. V méně stabilních podmínkách, například v případě koncového nástroje robotického ramene, nabízí vynikající životnost nástroje a kvalitu otvoru karbidový vrták s diamantovým povlakem. Naopak vrták s PKD hrotem vyniká ve stabilních podmínkách, jaké představují portálové stroje.

Díky standardnímu průmyslovému rozhraní může být HiPACS používán na jakémkoliv CNC stroji a hodí se pro nejrůznější vrtací a zahlubovací aplikace.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP