metalworkingmag.cz
Walter Tools News

Nové hrubovací destičky Walter Tiger·tec® Gold s geometriemi HU pro soustružení

S geometriemi HU3, HU5 a HU7 doplňuje Walter svůj sortiment vyměnitelných břitových destiček pro soustružení pro náročné hrubování.

Nové hrubovací destičky Walter Tiger·tec® Gold s geometriemi HU pro soustružení


„H“ u negativních, jednostranných a díky tomu vysoce stabilních destiček znamená „Heavy (Roughing)“, „U“ univerzální použití. Každá ze tří geometrií má ale specifické vlastnosti a je tak vhodná pro jiný případ použití: Geometrie HU7 pro ocelové a litinové materiály je nejstabilnější vyměnitelná břitová destička pro soustružení v sortimentu Walter. Díky rovné řezné hraně a negativní ochranné fazetce je použitelná pro největší posuvy a hodně velké hloubky řezu až 17 mm. Její vysoká stabilita umožňuje velké objemy obrábění i v komplikovaných podmínkách, např. u výkovků nebo při přerušovaném řezu.

Ve srovnání s HU7 má geometrie HU5 se zaoblenou řeznou hranou a otevřeným utvářečem na odvod třísky trochu měkčí řez. Řezný tlak a řezné síly se snižují. HU5 tak představuje první volbu všude tam, kde je třeba zohledňovat zahřívání a/nebo vibrace: např. při hrubování superslitin a nerezové oceli. Geometrie HU3 s utvářečem třísky tvaru V optimalizuje lámání třísky i při menších hloubkách řezu a kolísajícím přídavku na opracování, např. u kujné vrstvy. Lze ji používat pro hloubky řezu od 0,8 mm především v oceli. Všechny tři typy destiček pro soustružení jsou tak s novými sortami Tiger·tec® Gold WPP10G, WPP20G a WPP30G povlakované a díky silně texturované, vícevrstvé struktuře MT-TiCN zvyšují odolnost proti opotřebení. Uživatelé v ropném a plynárenském průmyslu, leteckém a kosmickém průmyslu a výrobci turbín a generátorů tak mohou profitovat jak z vysoké produktivity, tak také z procesní spolehlivosti.

www.walter-tools.com
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP