metalworkingmag.cz
Seco Tools

Seco inovuje řadu Jetstream Tooling® pro vyšší produktivitu při operacích soustružení

Společnost Seco trvale rozšiřuje svou špičkovou řadu řešení Jetstream Tooling® o nové držáky nástrojů, induktory chlazení a adaptéry pro stopkové nástroje, které optimalizují operace soustružení. Soustružnické držáky ISO jsou vybaveny induktory chlazení s technologií Seco JETI (Jetstream Integrated), stejně jako adaptéry pro stopkové nástroje se systémem upnutí VDI na straně stroje. Technologie JETI zajišťuje maximální využitelnost a kapacitu vašich strojů prostřednictvím účinného řízení odvodu a utváření třísek a minimalizuje tvorbu tepla.

Seco inovuje řadu Jetstream Tooling® pro vyšší produktivitu při operacích soustružení
HQ_IMG_Jetstream_Tooling_Range_2.jpg
 
Nové držáky umožňují průtok chladicí kapaliny středem nástroje, lze je však i nadále používat s externími hadicemi pro přívod chladiva. Technologie chlazení Seco JETI zajišťuje plynulý průtok chladicí kapaliny přímo z obráběcího stroje do držáku nástroje a ven prostřednictvím nových induktorů chlazení. Induktory jsou vyráběny technologií aditivní výroby (pomocí 3D tisku), takže jejich vnitřní kanálky pro přívod chladiva mohou být plně optimalizované pro soustružnické aplikace a posouvají tak utváření třísky a životnost nástroje na novou, vyšší úroveň. S novými induktory chlazení je výměna břitové destičky rychlá a snadná - dotažením jediného upínacího šroubu zajistíte její dokonalé upnutí.
 
Díky nové řadě adaptérů Seco s upnutím typu VDI na straně stroje lze nyní technologii Seco Jetstream Tooling® využívat i na soustruzích s revolverovými hlavami vybavenými upínacím systémem VDI. Tyto nové adaptéry umožňují výrobcům používat chladicí kapalinu pod vysokým tlakem, a tím dosahovat vyšší produktivity a dlouhé životnosti nástrojů.
 
Soustružnické držáky ISO jsou k dispozici se čtyřhrannou stopkou velikosti 2020 a 2525, přičemž výchozí sortiment držáků zahrnuje 28 položek. Adaptéry jsou dostupné v levém či pravém provedení pro revolverové hlavy VDI velikosti 30, 40 a 50, pro hvězdicové provedení revolverových hlav VDI velikosti 30 a 40 a pro čtyřhranné stopky o velikosti 20 a 25 mm.
 
Další informace o řadě Jetstream Tooling® vám poskytne místní zástupce společnosti Seco, případně je naleznete na stránkách produktů Jetstream Tooling®.
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP