metalworkingmag.cz
Seco Tools

Společnost Seco prohlubuje možnosti soustružení díky novinkám v nástrojovém vybavení Steadyline®

Společnost Seco Tools rozšiřuje možnosti operací soustružení s dlouhým dosahem díky novým soustružnickým a vyvrtávacím tyčím Steadyline® s integrovaným systémem tlumení vibrací a příslušnými hlavami. Tyto novinky zahrnují tyče Steadyline® o průměru 25 mm (1,00"), soustružnické hlavy GL25, tyče Steadyline® o průměru 100 mm (4,00") a nové vyvrtávací hlavy pro hrubovací a jemné vyvrtávání pro tyče Steadyline®.

Společnost Seco prohlubuje možnosti soustružení díky novinkám v nástrojovém vybavení Steadyline®
 
HQ_IMG_Steadyline_Range_GL_Heads.jpg
 
 
Soustružnické tyče Steadyline® využívají nejefektivnější systém tlumení vibrací v oboru, který usnadňuje soustružení a vyvrtávání malých i velkých otvorů do hloubek až 10xD. U tohoto pasivně-dynamického systému tlumení vibrací Steadyline je prvek absorbující vibrace umístěn v přední části držáku. Nástrojové hlavy mají díky kompaktní konstrukci řezné hrany umístěny blízko tlumicího elementu pro zajištění maximální absorpce vibrací, což umožňuje použít nástroje délky až 10násobku průměru tyče bez chvění nástroje nebo přerušování řezu.
 
S vybavením Steadyline® je výměna soustružnických a vyvrtávacích nástrojových hlav velmi rychlá a snadná, a to pomocí jedinečného připojení GL společnosti Seco. Připojení GL zajišťuje rychlé a pevné zajištění hlav na tyčích Steadyline®, s perfektním středěním a opakovatelnou přesností upnutí na úrovni 5 mikronů a v případě potřeby možností pootočení hlavy o 180°.
 
Tyče o průměru 25 mm (1,00") s připojením GL25 na straně obrobku určené pro hloubky obrábění 6xD, 8xD mají ocelovou konstrukci, u tyčí 10xD pro nejhlubší dosahy je využito zesílení válcového tělesa pomocí karbidové stopky. Upínací rozhraní na straně stroje je k dispozici v provedení Seco Capto™, HSK-T/A či jako klasická válcová stopka.
 
16 nových soustružnických hlav GL25 pro operace všeobecného soustružení a tvarového či zpětného soustružení lze osadit břitovými destičkami DN..11, CC..09, DC..07, DC..11, TC..11 a VB..11. 
 
Větší tyče Steadyline s průměrem 100 mm (4,00") využívají stávající soustružnické hlavy GL50 připojené pomocí adaptérů BA-GL50. U těchto sestav lze využít technologii vysokotlakého chlazení Jetstream Tooling®.
 
Vyvrtávací hlavy s rozhraními BA060 a BA080 na straně stroje umožňují provádět hrubovací a jemné vyvrtávání v průměrech od 66 mm do 115 mm (2,60" až 4,53").
 
Další informace o novinkách Steadyline® vám poskytne místní zástupce společnosti Seco, případně je naleznete na stránkách produktů Steadyline®.
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP