metalworkingmag.cz
Seco Tools

Společnost Seco Tools rozšiřuje sortiment plnoprofilových přesných závitovacích břitových destiček

Společnost Seco Tools představila 13 nových plnoprofilových závitovacích břitových destiček pro vnitřní závity UNJ a MJ. Nyní je tedy k dispozici kompletní řada profilů UNJ a MJ pro vnější i vnitřní závitování. Nové břitové destičky mají mimořádně těsné tolerance tvarů profilu, aby bylo možné s jejich pomocí dosáhnout ještě vyšší přesnosti závitů v nerezové oceli a žáruvzdorných niklových a titanových slitinách.

Společnost Seco Tools rozšiřuje sortiment plnoprofilových přesných závitovacích břitových destiček
HQ_IMG_UNJ_MJ_Threading_Inserts_Range.jpg

Kromě těsných tolerancí profilu mají tyto břitové destičky i delší životnost. Výrobci z leteckého průmyslu obzvláště ocení zvýšenou opakovatelnost procesů a přesnost profilů. Tyto vlastnosti se budou dále implementovat i do ostatních řad břitových destiček Seco pro závitování.

Nové břitové destičky je nejvýhodnější používat s držáky Seco pro technologii směrovaného vysokotlakého chlazení Jetstream Tooling®, aby nedocházelo ke vzniku nebezpečných smotků třísek, které mohou zastavit výrobu. Tyto držáky přivádějí vysokotlaký proud chladiva s velkou rychlostí přímo do optimálního místa blízko řezné hrany, což umožňuje odvod a směrování třísek z řezné zóny v požadovaném směru.

Technologie Jetstream Tooling® dokáže účinně rozdělovat i houževnaté třísky vznikající při obrábění dílů z titanu a podobných materiálů, čímž se zvyšuje životnost nástroje. Při závitování v oceli a nerezových ocelích umožňuje lepší kontrola utváření třísky použití o 30 až 60 % vyšší řezné rychlosti bez snížení kvality povrchu závitu.

Břitové destičky s profilem UNJ jsou určeny pro výrobu vnějších či vnitřních palcových závitů, zatímco provedení MJ slouží k obrábění závitů metrické řady.

Další informace o obrábění závitových profilů UNJ a MJ vám poskytne místní zástupce společnosti Seco, případně je naleznete na stránkách produktu s profily závitů UNJ a MJ.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP