metalworkingmag.cz
Seco Tools

Náročné operace soustružení nyní zvládnete snadno s novými geometriemi Seco -RR93 a -R3

Společnost Seco uvádí na trh nové geometrie -RR93 a -R3, jež náleží do sortimentu břitových destiček řady RCMx. Tyto geometrie zajišťují účinný odvod třísek a přispívají k dlouhé životnosti nástrojů, což ocení výrobci i v tak extrémně náročných aplikacích, jako je soustružení železničních kol. Geometrie kombinují nové utvařeče třísek pro hrubování a střední dokončovací obrábění, a špičkovou technologii Duratomic®.

Náročné operace soustružení nyní zvládnete snadno s novými geometriemi Seco -RR93 a -R3
HQ_IMG_RCMX_Range_Inserts.jpg

Utvařeč třísek -RR93 je navržen tak, aby prodloužil životnost nástroje, zlepšil produktivitu a spolehlivost procesu, zvětšil pracovní oblast pro účinné utváření a odvod třísek a zvýšil jakost povrchu. Toto nové konstrukční provedení nahrazuje původní geometrii -RR94.

Geometrie -R3 vyniká v aplikacích středního dokončovacího obrábění ocelí, obtížně obrobitelných nerezových ocelí a vysoce legovaných slitin. Optimalizovaný profil utvařeče třísek RCMx -R3 zajišťuje dobré utváření a odvod třísek i při mělkých hloubkách řezu (již od 1,5 mm), vysokém posuvu (od 0,6 mm/ot. do 1,2 mm/ot.) a řezné rychlosti v rozsahu 90 m/min až 160 m/min. (Volba správných řezných podmínek z těchto rozsahů závisí na materiálu a podmínkách obrábění.) Geometrie -R3 nahrazuje předchozí geometrii -R2.

V rámci celého sortimentu břitových destiček RCMx tyto pozitivní destičky upnuté pomocí šroubu řady RCMT20-R3 výrazně snižují vibrace při obrábění, díky čemuž dosahují vyšší kvality obrobení povrchu. Jsou proto ideální volbou pro dokončovací obrábění železničních kol a pro aplikace středního hrubování obtížně obrobitelných materiálů. Speciální úprava ostří a vysoce funkční houževnatost zamezuje vzniku hřebenových trhlin a zvyšuje bezpečnost a stabilitu břitů.

Technologie Duratomic® pro povlakování nástrojů vrstvou oxidu hliníku metodou CVD řízené na atomární úrovni zajišťuje lepší mechanické a tepelné vlastnosti zvyšující výkon nástrojů při obrábění. Detekce opotřebení řezných hran u této technologie navíc eliminuje plýtvání a šetří náklady na nástroje.

Nové geometrie -RR93 a -R3 i třídy Duratomic® se osvědčily při zpracování nejobvyklejších materiálů železničních kol, včetně tříd R7, R8, R9, M1, B a C.

Sortiment
• -RR93: 9 břitových destiček (RCMX20, RCMX25, RCMX32)
• -R3: 10 břitových destiček (RCMX20, RCMX25, RCMX32, RCMT20)
• Všechny břitové destičky dostupné v nových třídách Duratomic® TP
• Destičky RCMX20-R3 jsou k dispozici v třídách TS2000 a TS2050

Další informace o řadě břitových destiček RCMx vám poskytne místní zástupce společnosti Seco, případně je naleznete na stránkách produktu s břitovými destičkami RCMx.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP