metalworkingmag.cz
Seco Tools

Fréza Seco Double Quattromill® 14 zvyšuje efektivitu strojů s nižším výkonem

Nové frézy Seco systému Double Quattromill® 14 umožňují maximalizovat úběry při čelním frézování i na strojích s nižším výkonem. Čelní fréza využívá oboustranné břitové destičky s 8 řeznými hranami, které šetří náklady a také umožňují dosažení velkých hloubek řezu při hrubování a zvládají také operace polodokončování a dokončování. Společnost Seco vyvinula frézu Double Quattromill® 14 jako menší verzi frézy Double Quattromill® 22, která je ideální volbou pro velké obráběcí stroje s vysokým výkonem a krouticím momentem.

Fréza Seco Double Quattromill® 14 zvyšuje efektivitu strojů s nižším výkonem
HQ_IMG_Double_Quattromill_14_white_20186034.jpg

Fréza Double Quattromill® 14 je k dispozici se dvěma variantami úhlu nastavení ostří. S variantou 45° lze obrábět s hloubkou řezu až 6 mm (0,236 palce) a ve verzi se 68stupňovým úhlem až 8 mm (0,315 palce). Úhel 45° vyniká při nedostatečném nebo nestabilním upnutí a poskytuje specifické utváření tenkých třísek a vyšší rychlosti posuvu. Verze s úhlem 68° dosahuje velké hloubky řezu se stejným průměrem vepsané kružnice (IC) na břitové destičce jako verze s úhlem 45°, ale díky menšímu rozdílu obráběcího a obvodového průměru se lze lépe přibližovat ke stěnám a upínacím prvkům. Na rozdíl od břitových destiček standardních tangenciálních čelních fréz nabízí model Double Quattromill® 14 velmi lehký řez, kdy působí podstatně nižší řezné síly a snižuje se odběr energie z obráběcího stroje při současném prodloužení životnosti nástroje.

Tělesa fréz Double Quattromill® 14 jsou dodávána ve verzi s pevnými lůžky či v kazetovém provedení, se standardní nebo s malou zubovou roztečí, v metrických nebo palcových rozměrech. Na povrch zubových mezer tělesa frézy Double Quattromill® 14 je též aplikována nová technologie povrchové textury, jež zajišťuje dokonalejší řízení utváření a odvodu třísek i větší odolnost nástroje.

Fréza Double Quattromill® 14 nabízí tři řady geometrií břitových destiček v různých třídách řezných materiálů. Geometrie ME10 je určena pro přilnavé materiály, např. titan a nerezovou ocel. Geometrie M10 kombinuje ostré hrany s menší fazetkou pro nižší řeznou sílu a vyniká při nižších úrovních výkonu, při obrábění přilnavých materiálů, některých nástrojových ocelí a vysoce legovaných slitin. Geometrie M16 nabízí ze všech tří řezných geometrií nejlepší ochranu břitů při obrábění abrazivních materiálů, jako je ocel, nástrojová ocel a litina.

Další informace o fréze Double Quattromill® 14 vám poskytne místní zástupce společnosti Seco, případně je naleznete na stránkách Seco věnovaných modelu Double Quattromill® 14.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP