metalworkingmag.cz
Walter Tools News

Frézy pro vysoké posuvy – kompletní program

S frézou pro vysoké posuvy Xtra·tec® XT M5008, pro Ø 16–66 mm (⅝"–2½"), a dvěma frézami ze slinutého karbidu MC025 Advance, resp. MD025 Supreme, pro Ø 1–25 mm (⅛"–1"), představuje Walter tři nové frézy pro vysoké posuvy, jejichž oblasti použití se perfektně doplňují.

Frézy pro vysoké posuvy – kompletní program

Pro všechny tři hrubovací nástroje jsou charakteristické plochý úhel nastavení a lehkořezné geometrie. Umožňují vysoké posuvy na zub při malých hloubkách řezu. To společně s vysokým počtem zubů zabezpečuje velký obráběný objem, stabilitu a procesní spolehlivost. Kromě toho se zmenšuje sklon k vibracím u dlouhých nástrojů. Plochý úhel nastavení nástrojů snižuje radiální zatížení nástrojů.

Díky tomu jsou frézy ze slinutého karbidu MC025 Advance, respektive MD025 Supreme předurčené k obrábění tenkostěnných spojovacích prvků, jako jsou závěsy a vzpěry ve výrobě letadel.

MD025 Supreme je pojem v letecké oblasti. Jednak díky krátkým dobám obrábění a variabilní použitelnosti pro menší součásti ISO S. Jednak díky krátkým, stabilním obvodovým VBD, podbroušené vodicí části a kompaktní konstrukci, které jsou velmi výhodné pro frézování hlubokých kavit. Všechny tři frézy lze používat u materiálových skupin ISO P, M, K a S a splňují vysoké požadavky, například ve výrobě nástrojů a forem.

Fréza pro vysoké posuvy Xtra·tec® XT M5008 umožňuje tvarové hrubování a představuje kombinaci stability s řeznými materiály odolnými proti opotřebení Tiger·tec® – pro nejvyšší řezné parametry a nejdelší životnost, například při frézování hlubokých kapes, drážek nebo volných ploch. Mimořádnou vlastností obou fréz ze slinutého karbidu v provedení s válcovou stopkou nebo výměnnou hlavou ConeFit je jejich geometrie čela vyvinutá speciálně pro frézy pro vysoké posuvy.

www.walter-tools.com
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP