metalworkingmag.cz
Walter Tools News

Tiger·tec® rozšiřuje meze  

 Walter představuje sortu Tiger·tec® Gold PVD pro frézování a vrtání.

Tiger·tec® rozšiřuje meze

S novou sortou Tiger·tec Gold PVD WSP45G představuje Walter AG řezný materiál, který výrazně rozšiřuje meze těchto povlaků: Jak u použití, tak také ohledně materiálů, které s nimi uživatel může obrábět. Kromě fréz Xtra·tec® XT, Walter BLAXX a M4000 lze nové vyměnitelné břitové destičky Tiger·tec® Gold PVD používat také ve vrtácích s vyměnitelnými břitovými destičkami Walter, jako je D4120.

A to nejen na oceli ISO P, ale i na těžko obrobitelné materiály z materiálových skupin ISO S a M. Světový unikát představuje vícevrstvý povlak: Díky vícevrstvému povlaku TiAlN-Al2O3 je sorta WSP45G tvrdá a zároveň houževnatá – a díky tomu mimořádně odolná proti abrazivnímu opotřebení a vysokým teplotám. Speciální mechanická dodatečná úprava zlepšuje odolnost vůči hřebenovým trhlinám a chrání řeznou hranu před mikrovylamováním. Světle zlatá krycí vrstva povlaku usnadňuje zjišťování opotřebení, a zlepšuje tak procesní spolehlivost. Spolehlivě lze rozpoznat nepoužité řezné hrany, takže se využije celý potenciál vyměnitelné břitové destičky.

Potenciální oblasti použití nové sorty Tiger·tec Gold PVD představují náročná obrábění jako u těžko obrobitelných materiálů, nebo komplikované podmínky, jako přerušované řezy. Při frézování to mohou být také dlouhá vyložení nebo nestabilní upnutí, při vrtání například šikmé vstupy a výstupy. V závislosti na materiálu a použití lze s novou sortou Tiger·tec Gold PVD dosáhnout zvýšení výkonu až o 75 procent. Sorta WSP45G tak představuje ideální řešení problémů pro turbodmychadla z ocelolitiny, spojovací prvky a součásti podvozku z titanu nebo součásti ze slitin na bázi niklu, které se vyskytují v automobilovém, energetickém, leteckém a kosmickém průmyslu.

www.walter-tools.com
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP