metalworkingmag.cz
Seco Tools

OPTIMALIZACE MONOLITNÍCH FRÉZ NAPOMÁHÁ STABILITĚ A PRODLUŽUJE ŽIVOTNOST NÁSTROJŮ

Společnost Seco Tools neustále pracuje na co nejúčinnějších nástrojových řešeních. Proto také uvádí na trh novou řadu flexibilních a vysoce účinných monolitních stopkových fréz Jabro® JSE510. Hlavními přednostmi jsou zde tuhost, kontrola utváření a odvodu třísek a životnost nástroje. Díky tomu lze dosáhnout minimálních nákladů na metr obrobení – v oceli, nerezové oceli, litině, titanu a některých typech hliníku – a zajistit výjimečnou spolehlivost procesu v širokém spektru aplikací.


Nový design přináší dokonalé spojení spolehlivosti a unikátní všestrannosti
Vylepšená konstrukce nové řady JSE510 nabízí jedinečnou všestrannost, která vychází z vlastností předchozí generace, a cílí na obor všeobecného strojírenství v zakázkové či kusové výrobě, ale právě tak i na letecký, zdravotnický a automobilový průmysl. Frézy byly přepracovány tak, aby dokázaly obstát i v náročných aplikacích obrábění, k čemuž dopomáhají všestranná karbidová třída, pokročilý leštěný povlak SIRA i pevné a ostré břity. Životnost nástroje dále prodlužují antivibrační provedení s nepravidelnou roztečí zubů a optimalizovaná šroubovice.

„Tyto monolitní stopkové frézy dokáží zajistit produktivní výrobu i za méně stabilních podmínek obrábění, ale také v situacích, kdy jste nuceni efektivně vyvážit produktivitu a náklady na nástroje,“ říká Rob Mulders, globální produktový manažer pro monolitní frézy. „Díky této všestrannosti se řada JSE510 osvědčí zejména ve chvíli, kdy je třeba řešit právě růst nákladů na nástroje – škála aplikací a materiálů se totiž neustále zvětšuje. Nová nástrojová řada nabídne širší aplikační využití a možnost snížení skladových zásob nástrojů, aniž by to ovlivnilo kapacitu výroby.“

Široká nabídka nástrojů, geometrií a délek
Řada Jabro® JSE510 nabízí 216 nástrojů ve čtyřech geometriích a dvou délkových variantách se třemi a čtyřmi břity, normální (LV2) a dlouhé (LV3). Varianta JSE512 se dvěma zuby si hravě poradí s velkými třískami, které vznikají při šroubové interpolaci nebo postupném zavrtávání či obrábění drážek pro klíny a pera. Verze JSE513 se třemi zuby přináší univerzální výkonnost v šikmém zafrézování, drážkování do plna a bočním frézování. Fréza JSE514 se čtyřmi zuby se perfektně hodí k bočnímu frézování a drážkování, ale také k dynamickým metodám frézování. A nástroje JSB512 s kulovou čelní geometrií nabízejí flexibilitu potřebnou pro obrábění tvarových dílů a další kopírovací aplikace.

Další informace o vlastnostech a výkonnosti nové řady Jabro® JSE510 naleznete na stránkách produktu s monolitními frézami Seco.

###


OPTIMALIZACE MONOLITNÍCH FRÉZ NAPOMÁHÁ STABILITĚ A PRODLUŽUJE ŽIVOTNOST NÁSTROJŮ

PR_IMG_Seco JSE510 Family.jpg
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP