metalworkingmag.cz
Walter Tools News

SPOLEHLIVÉ VRTÁNÍ DO SLITIN HLINÍKU

Sorta Walter PVD WNN15 nyní také pro vrtání.

SPOLEHLIVÉ VRTÁNÍ DO SLITIN HLINÍKU

Extrémně spolehlivou sortu s minimální adhezí WNN15 má nyní Walter v sortimentu také pro vrtáky s vyměnitelnými břitovými destičkami. Sorta je dimenzovaná především pro vrtání do náročných materiálů ISO N, jakou jsou hliníkové slitiny k tváření nebo hliníkové slévárenské slitiny. Pro dosažení dalšího snížení hmotnosti se tyto materiály používají především pro součásti v leteckém a automobilovém průmyslu a ve všeobecném strojírenství. Sorta pro vrtání Walter WNN15 se vyznačuje vynikající procesní spolehlivostí a dlouhou životností i při nejvyšších řezných rychlostech. Vyvrtávací nástroje s vyměnitelnými břitovými destičkami jsou tak od nynějška hospodárnější než srovnatelné nástroje PKD. Vrtáky s vyměnitelnými břitovými destičkami nabízejí výhodu několikerého polohování, opotřebené vyměnitelné břitové destičky lze jednoduše vyměnit – nástroj tak lze se srovnatelně nízkými náklady a s malou časovou náročností rovnou používat dá.

Povrch s extrémně malou adhezí a vysoce stabilní řezné hrany
U sorty pro vrtání Walter WNN15 zajišťuje tvrdý substrát vyměnitelných břitových destiček vysloveně vysokou stabilitu řezných hran. Mimořádně hladký, hustý povrch zabezpečuje povlak PVD vyrobený metodou HiPIMS, čelní plochy jsou kromě toho leštěné. Třísky z vrtání jsou plynule odváděné, slitiny k tváření se sklonem k adhezi téměř neulpívají, netvoří se téměř žádné nárůstky. Díky vysoké odolnosti proti opotřebení probíhají vrtací procesy se sortou Walter WNN15 extrémně spolehlivě. Oproti konvenčním sortám pro vrtání lze v závislosti na použití dosáhnout prodloužení životnosti až o 200 procent.

Sorty pro vrtání WNN15 lze obdržet pro vrtáky s vyměnitelnými břitovými destičkami D4120, D3120, B3212.DF. až B3214-DF. v provedeních P4840, P2840 a LCGX.

www.walter-tools.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP