metalworkingmag.cz
WIDIA

Widia uvádí novou generaci univerzálních stopkových fréz

Nová generace monolitních stopkových fréz nabízí dostupný výkon a spolehlivost v aplikacích obrábění ocelí, nerezových ocelí a litin.

Společnost WIDIA™ dnes oznámila uvedení nové generace monolitních stopkových fréz WCE, které přinášejí malým a středně velkým obrobnám výkon a spolehlivost za dostupnou cenu. Prvním zástupcem této nové generace je řada WCE4 s čtyřbřitou geometrií, která kombinuje pokročilé výkonné prvky se zcela novým univerzálním substrátem za velice konkurenční cenu.

„Díky své nové konstrukci představuje WCE4 novou generaci univerzálních stopkových fréz, které našim zákazníkům pomohou k vyšší produktivitě a efektivitě,“ říká Tamir Sherif, globální manažer pro portfólio monolitních stopkových fréz. „WCE4 zahrnuje nástroje s atraktivní cenou pro malé a střední firmy, pro něž spolehlivost a konzistentní životnost nástrojů představují velkou prioritu.“


Widia uvádí novou generaci univerzálních stopkových fréz

Frézy WCE4 budou díky pokročilé univerzální geometrii a dostupné ceně základním nástrojem pro malé a střední firmy.


Nástroj se vyznačuje dvěma klíčovými vlastnostmi: asymetrickou roztečí a proměnným úhlem šroubovice. Tato kombinace snižuje vibrace a umožňuje těžké řezy, přičemž nový řezný materiál WU20PE umožňuje univerzální využití pro obrábění ocelí, nerezových ocelí a litin. Zmíněné konstrukční provedení v kombinaci s čtyřbřitou geometrií přináší stopkovým frézám provozní spolehlivost a univerzální využití – dokonce i v náročných operacích, jakými jsou frézování drážek plným průměrem frézy nebo hluboké řezy.

Řada WCE zahrnuje čtyřbřité stopkové frézy s rovným nebo s kulovým zakončením, s válcovými i s Weldon stopkami a jsou dostupné jak v metrických, tak v palcových rozměrech. Provedení WCE5 s pětibřitou geometrií bude uvedeno následně během roku 2022. Stopkové frézy WCE4, stejně jako další kovoobráběcí nástroje, lze objednávat u autorizovaných distributorů společnosti WIDIA.

Pro další informace o WCE4 klikněte zde.

Widia uvádí novou generaci univerzálních stopkových fréz
Frézy WCE4 jsou v nabídce jak s kulovým, tak s rovným zakončením.

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP