metalworkingmag.cz
Walter Tools News

Krátké třísky, dokonalé povrchy

Walter TC130 Supreme s lepší kvalitou a delší životností. Se závitníkem TC130 Supreme přináší Walter na trh prémiový nástroj pro obrábění slepých otvorů, který spojuje několik zajímavých vlastností: Rovné drážky zabezpečují krátké třísky, a tedy vysokou procesní spolehlivost.

Krátké třísky, dokonalé povrchy

Speciální geometrie závitníků na druhou stranu umožňuje, že zůstane dlouho zachovaná kvalita povrchu závitů – a tedy použitelnost nástrojů. Poslední chod závitu v oblasti náběhu nástrojů je navržený tak, že se nakonec provede dokončování závitu. Výsledkem je velmi dobrá kvalita závitů. K vysoké kvalitě závitů se přidává delší životnost. Nástroje tak lze používat i poté, když je jiné nástroje již nutné vyměnit kvůli klesající kvalitě závitů.

Walter nabízí široký sortiment TC130 Supreme pro hloubky závitu až 3,5 × DN i pro velké velikosti závitů: M4–M42 (metrické), M10×1–M33×2 (jemné metrické) a UNC ¼–UNC 1. Kromě výrazné geometrie zlepšuje odolnost proti opotřebení a kvalitu závitů povlak TiN (WY80AA) a ještě více povlak HiPIMS (WY80EH). Tolerance závitníků HSS-E s axiálním vnitřním chlazením činí 6HX. Lze je používat pro materiály ISO P a K, takže uživatelé díky inovativní patentované geometrii získají náskok před konkurencí, jak uvádí firma Walter. Jako přednostní oblasti použití uvádí kolizní kontury, hluboké závity, velké výrobní dávky a sériovou výrobu.

www.walter-tools.com

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP