metalworkingmag.cz
NSK

NSK nabízí na míru přizpůsobené předem sestavené ložiskové jednotky

Společnost NSK, globální specialista na ložiska, v rámci své nové nabídky produktů nabízí výrobu na míru přizpůsobených předem sestavených ložiskových jednotek pro aplikace vyžadující mimořádně přesný rotační pohyb. Tyto kompaktní jednotky vyráběné na zakázku jsou vybaveny párem přesných kuličkových ložisek NSK, která umožňují vysokorychlostní a vysoce přesný provoz v zařízeních, jako jsou ruční vysavače, rotační snímače polohy, chirurgické vybavení a optické přístroje.

NSK navrhuje a vyrábí každou ložiskovou jednotku podle specifikací zákazníka a montuje jednotlivé komponenty (vyráběné s tolerancí v řádu mikrometrů) vysoce opakovatelným způsobem podle přísných standardů. Předem sestavený produkt představuje ideální řešení pro výrobce OEM, kteří se chtějí soustředit na hlavní oblasti svých odborných znalostí. Montáž ložisek pro extrémně přesný pohyb obvykle vyžaduje speciální zařízení, procesy a vybavení, což představuje významnou finanční zátěž. Místo toho mohou výrobci OEM využít odborných znalostí pracovníků NSK, kteří čerpají z desítek let zkušeností s přesností a opakovatelností ložiskových sestav.

Přesnost součástí ložiskové jednotky NSK dosahuje na průměru IT4 až IT5, v házivosti IT1 až IT2 a v tolerancích geometrických tvarů IT1/2 až IT2/2. Taková úroveň přesnosti zajišťuje optimální provoz a zabraňuje nepřesnostem chodu, které by mohly vést k problémům s ložiskem, jako jsou snížená únavová životnost, praskání klece nebo zadření.

Společnost NSK uplatňuje své zkušenosti zejména při navrhování lícovaných ploch vývrtu jednodílného pouzdra tak, aby bylo možné dokončit obě uložení ložisek společně v jednom průchozím vrtání. Mezi další významné konstrukční aspekty patří dokonale kolmý kontakt mezi osazením pouzdra a čelem ložiska, což zajišťuje, že zákazníci vždy obdrží ložiskové jednotky schopné vysoce kvalitního výkonu.

Uživatelé přesných mechanických ložiskových jednotek mohou bez požadavků na zvýšený servis a údržbu využívat také schopnosti dosahovat rychlosti pohybu přes 100 000 otáček za minutu.

Odborníci NSK jsou připraveni diskutovat o požadavcích každého OEM na zahájení vývoje nového programu produktů, u nichž je prvořadý přesný, rychlý, hladký a bezpečný rotační pohyb.

1) NSK nyní nabízí na míru přizpůsobené předem sestavené ložiskové jednotky pro vysoce přesné a vysokorychlostní úlohy


NSK nabízí na míru přizpůsobené předem sestavené ložiskové jednotky
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP