metalworkingmag.cz
Walter Tools News

Walter představuje nové sorty na soustružení Tiger tec® Gold pro tvrdé oceli

Se sortami WKP01G a WPP05G představuje Walter dva inovativní, vysoce výkonné řezné materiály pro soustružení, které snižují dobu obrábění o 20 až 30 procent.

Walter představuje nové sorty na soustružení Tiger tec® Gold pro tvrdé oceli

Sorta WKP01G byla vyvinuta speciálně pro dokončování vysokopevnostních ocelí a litin (GGG/GG) s nejvyšší řeznou rychlostí a s tímto zaměřením je na trhu jedinečná. Optimalizované zaoblení řezných hran destiček na soustružení zlepšuje kvalitu povrchu obrobku, vícestupňová dodatečná povrchová úprava zabezpečuje velmi hladkou upínací plochu, která výrazně snižuje tření. Sorta WPP05G je koncipovaná pro střední obrábění a hrubování oceli s maximální řeznou rychlostí. Oba řezné materiály jsou velmi dobře vhodné pro hladký řez a mírně přerušovaný řez u materiálů s vysokou pevností (900–1 400 N/mm²).

Absolutně jedinečnou vlastností destiček je povlak s patentovanou technologií Tiger tec® Gold: Silně texturovaný vícevrstvý povlak MT-TiCN s jemnou kolumnární strukturou zvyšuje houževnatost a odolnost proti opotřebení hřbetu a kráterům. Díky tomu tyto sorty umožňují zvýšení obráběcí rychlosti a s tím související produktivity o 20 až 30 procent ve srovnání se standardními sortami ISO P10. Walter nabízí nové sorty přibližně ve 130 variantách s jedenácti různými geometriemi. Oblasti použití jsou velkosériová a hromadná výroba v automobilovém nebo energetickém průmyslu (například součásti převodovek, ozubená kola, hlavy rotorů), všeobecné strojírenství (například kované hřídele) nebo kolejový průmysl (například dvojkolí).

www.walter-tools.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP