metalworkingmag.cz
Walter Tools News

Závitová fréza Walter Thrill·tec™ TC645 Supreme

Pod názvem Thrill·tec™ představuje Walter inovativní závitové frézy, které v jednom nástroji a jednom pracovním kroku kombinují obráběcí kroky vrtání slepého otvoru (drilling) a závitování (threading).

Závitová fréza Walter Thrill·tec™ TC645 Supreme

To platí také pro frézu pro frézování kruhovou interpolací TC645 Supreme, která navíc dokáže vytvořit zkosení u vstupu závitu. Spojením pracovních kroků se zvyšuje produktivita a závitová fréza 3 v 1 je zajímavá jak pro hromadnou výrobu, tak i pro malé série. Sérioví výrobci profitují z vysoké životnosti a krátké doby obrábění – také protože díky schopnosti multitaskingu vzniká méně prostojů strojů kvůli výměně nástrojů. Pro malosériové výrobce se TC645 Supreme vyplatí, protože stačí použít jen jeden nástroj a ušetří si tak kromě výměny nástrojů také místa ve strojích.

Pro schopnost multitaskingu u této levořezné závitové frézy je rozhodující její čelní frézovací geometrie a vnitřní přívod chlazení. Optimalizuje odvod třísky i při vysokých řezných rychlostech a posuvech na zub, takže lze nástroj používat jako pro slepé, tak i průchozí závity o rozměrech 2, resp. 2,5 × DN. Univerzální závitová fréza je výkonná ve všech materiálech ISO P, M, K, N a S do 48 HRC, k čemuž v neposlední řadě přispívá vlastní povlak Walter sorty WB10TJ. Kromě vysoké procesní spolehlivosti a univerzálnosti hovoří pro TC645 Supreme především její hospodárnost: Díky rychlejšímu obrábění a úspoře dob výměny jsou totiž náklady na závit srovnatelně nízké. Walter nabízí TC645 Supreme zatím v rozměrech M4–M12, UNC 8–UNC ½ a G 1/16–G ¼; další varianty se plánují.

www.walter-tools.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP