metalworkingmag.cz
Walter Tools News

Walter představuje vrták X treme Evo Plus s Krato·tec® v 8 × Dc

Výrobce prémiových nástrojů Walter představuje svůj vrták X treme Evo Plus z řady výrobků DC180 Supreme poprvé v 8 × Dc. Vrták s vnitřním chlazením a 4 vodicími fazetkami se vyznačuje mimořádně dobrým vedením ve vrtaném otvoru.

Walter představuje vrták X treme Evo Plus s Krato·tec® v 8 × Dc

Díky tomu umožňuje vysokou přesnost – i u větších hloubek vrtání a při přerušovaném řezu – a zvyšuje procesní spolehlivost. Totéž platí pro leštěné drážky pro odvod třísky, které optimalizují odvod třísek (např. u nerezových materiálů), a rovné řezné hrany, které rovněž zajišťují vyšší míru bezpečnosti a stability. Vícevrstvý povlak Krato·tec™, vyvinutý speciálně pro vyvrtávací nástroje, umožňuje nejvyšší řezné rychlosti a zvýšení životnosti při srovnání s dalšími výrobky na trhu přibližně o 50 %. U 8 × Dc je vrstva AlTiN poprvé vytvořena jako povlak hlavy v sortě společnosti Walter WJ30EY.

Vrták DC180 Supreme je univerzálně vhodný pro velké množství použití ve všech materiálech ISO skupin P, M, K, N, S a H. Kromě standardních rozměrů (Ø 3–20 mm) nabízí Walter tento vrták ze slinutého karbidu také jako speciální nástroj s mezirozměry a jako stupňovitý vrták. Se službou Walter Xpress může uživatel navíc využít kratší dodací lhůty (max. 3 týdny). Díky své produktivitě a odolnosti proti opotřebení dokáže DC180 Supreme trvale optimalizovat náklady při komplikovaném obrábění materiálů ISO M a S, resp. v leteckém a kosmickém průmyslu nebo u součástí pro automobilový průmysl. Povlak Krato·tec™ se vyznačuje dalšími přednostmi ohledně životnosti a procesní spolehlivosti.

www.walter-tools.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP