metalworkingmag.cz
Softing Industrial Automation GmbH

Sada dataFEED OPC Suite od společnosti Softing Industrial poskytuje přístup k CNC strojům se systémem SINUMERIC 840D

Společnost Softing Industrial Automation oznamuje vydání nejnovější verze V5.35 sady dataFEED OPC Suite, která nabízí kompletní podporu pro CNC stroje se systémem SINUMERIK 840D a integraci webových služeb.

Sada dataFEED OPC Suite od společnosti Softing Industrial poskytuje přístup k CNC strojům se systémem SINUMERIC 840D
Sada dataFEED OPC Suite V5.35 poskytuje přístup k CNC strojům s řídicím systémem SINUMERIC 840D
© Softing Industrial

Sada dataFEED OPC Suite kombinuje v jednom produktu softwarová řešení pro komunikaci OPC Unified Architecture (OPC UA) a OPC Classic, stejně jako propojení zařízení IoT do cloudu. S novou podporou systému SINUMERIC 840D v sadě dataFEED OPC Suite V5.35 mohou uživatelé odečítat všechny provozní parametry z části Numerical Control (NC), části Programmable Logic Controller (PLC) a data pohonů strojů, aniž by museli zasahovat do konfigurace stroje.

Další novinkou verze 5.35 je funkce webových služeb, která umožňuje přímý přístup k výrobním datům prostřednictvím webových klientských aplikací, jako jsou webový prohlížeč, Postman nebo Client for URL (cURL), a integraci těchto služeb do IT řešení.

Vlastnosti nové verze sady dataFEED OPC Suite V5.35 podrobně:
• Plná podpora pro číslicově řízené obráběcí stroje s řídicím systémem SINUMERIK 840D (CNC):
Sadu dataFEED OPC Suite lze použít pro čtení dat os, nástrojů a programů a také alarmů z NC sekce. Z části PLC lze číst stav, podprogramy a alarmy. Je také možné číst data pohonů. Data jsou čtena a zaznamenávána, aniž by byla ovlivněna konfigurace stroje.

• Integrace s PLC Siemens SIMATIC S7-300:
Sada nabízí bezproblémové připojení k PLC SIMATIC S7-300 od společnosti Siemens a umožňuje kompletní řízení a monitorování jeho funkce.

• Všestranné možnosti použití systému dataFEED OPC Server CNC:
Server může být použit jako OPC Classic Server nebo OPC UA Server a umožňuje bezproblémovou integraci řídicích jednotek Siemens SINUMERIK do moderních řešení Industry 4.0.

• Poskytnutí údajů o výrobě:
Sada umožňuje poskytování výrobních dat prostřednictvím protokolů Message Queuing Telemetry Transport (MQTT) nebo Representational State Transfer (REST) a jejich přenos do IoT cloudu nebo aplikací Big Data na platformách, jako jsou Microsoft Azure, Amazon AWS nebo Siemens MindSphere. Data jsou následně k dispozici pro různé aplikace, které zajišťují např. monitorování stavu strojů, řízení prediktivní údržby a hodnocení průběhu výroby.

• Integrace výrobních dat do IT řešení prostřednictvím webových služeb.

„Nová podpora CNC strojů se systémy SINUMERIK 840D a integrace webových služeb přidává do naší sady dataFEED OPC Suite dvě důležité funkce. Vidíme velký potenciál ve zpřístupnění naší sady širší škále uživatelů, zejména pokud jde o podporu systému SINUMERIK 840D,“ vysvětluje Andreas Röck, produktový manažer společnosti Softing Industrial Automation. „S tímto vývojem jsme dosáhli dalšího milníku v plnění našeho slibu poskytovat ucelená řešení pro zabezpečenou a robustní komunikaci OPC a integraci IoT a cloudu.“

Další informace o dataFEED OPC Suite: https://industrial.softing.com/products/opc-opc-ua-software-platform/opc-server-middleware/datafeed-opc-suite-extended.html

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP