metalworkingmag.cz
Norelem

Nové plastové převody s ozubenými koly otevírají konstruktérům nové možnosti

Firma norelem, specialista na normalizované díly, uvádí na trh nový sortiment plastových převodů s ozubenými koly, které představují cenově výhodný a vysoce účinný doplněk k nabídce pro konstruktéry.

Nové plastové převody s ozubenými koly otevírají konstruktérům nové možnosti

Převody s ozubenými koly jako nejčastěji používaný typ převodů jsou základní komponentou pro přenos sil bez prokluzu z jedné hřídele na druhou. Jsou klíčovým prvkem pro mechanismy, kde je třeba měnit směr otáčení – např. když je třeba břemeno zdvihat a spouštět.

V sortimentu norelem, který zahrnuje 45 000 položek, jsou také převody s kovovými ozubenými koly. Avšak pro lepší podporu zákazníků z oblastí automatizace a strojního inženýrství dodává norelem i jejich plastovou alternativu.

Převody s plastovými ozubenými koly jsou nejen cenově výhodné, ale mají i další přednosti: jsou lehčí a více korozivzdorné a vyžadují minimální údržbu.

Plastová i kovová ozubená kola jsou dostupná ve všech standardních velikostech s počtem zubů od 12 do 38. Mají vynikající pevnost a přesnost a jsou vhodná i pro nejnáročnější prostředí.

Pro složitější úlohy je možné převody s čelními ozubenými koly kombinovat s ozubenými hřebeny nebo kuželovými ozubenými koly, které jsou také dostupné v proslulém katalogu normalizovaných dílů, THE BIG GREEN BOOK.

"Převodu s ozubenými koly jsou nutností pro každého konstruktéra. S našimi plastovými koly nyní máme posílenou nabídku, takže zákazníci si mohou volit to provedení, které je pro jejich úlohu nejvhodnější," komentuje Marcus Schneck, ředitel firmy norelem.

Více informací o společnosti norelem v České Republice a jejím sortimentu komponent najdete na www.norelem.cz.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP