metalworkingmag.cz
NSK

Společnost Coroll se stala prvním certifikovaným partnerem AIP firmy NSK v České republice


Firma NSK jmenovala svého nejnovějšího certifikovaného partnera AIP, společnost Coroll s.r.o., která se tak stala prvním autorizovaným distributorem NSK v České republice. V průběhu slavnostního ceremoniálu, který se konal 13. května, byl certifikát předán kolektivu vedení firmy společně s oceněním "Man towards future", které značí impozantní úroveň pokroku. Společnost Corroll jako certifikovaného partnera AIP nominovala pobočka NSK Polsko.

Společnost Coroll, zaměřená na kvalitu, je jedním z největších distributorů ložisek, kuličkových šroubů a lineárního vedení v České republice. Firma založená v roce 1995 má rozsáhlé technické znalosti a spolupracuje se zákazníky na konstrukci nových výrobků i optimalizaci funkcí stávajících zařízení. Cílem je vytvářet spolu se zákazníky vždy technicky optimální a cenově výhodná řešení.

Na základě tohoto étosu je jasné, že společnost Coroll má potenciál učinit další krok ve svém vývoji a stát se členem rostoucí sítě certifikovaných partnerů AIP (Added Value Programme) firmy NSK. Certifikovanými partnery AIP se mohou stát jen ti distribuční partneři, kteří úspěšně absolvují desetistupňový plán certifikace. Proces zahrnuje intenzivní školení a hodnocení v praxi.

Pro společnost Coroll zahrnoval program množství klíčových etap, včetně: analýzy situace (vyhodnocení zákazníkova problému a porozumění jeho podstatě); konstrukčního řešení (včetně vyčíslení nákladů, analýzy návratnosti a dalších souvisejících informací); implementace řešení; výpočtu aktuálních úspor a zobecnění řešení pro další podobné případy.

Odborníci NSK pro firmu uspořádali rozsáhlá školení, zaměřená nejen na produkty NSK, nástroje a služby, ale i na související otázky, jako jsou efektivní údržba a inspekční prohlídky, boj proti padělkům ložisek a trendy vývoje. Nejprve, před školením přímo v provozu u zákazníků, probíhají na základě potřeb kandidátů přednášky týkající se teorie i praxe. Kompletní proces školení trvá více než rok.

Bylo rozhodnuto, že nově nabyté znalosti a zkušenosti firmy Coroll budou otestovány u dvou zákazníků v oblasti metalurgie: první vyrábí plechy válcováním za studena, druhý válcuje ocelové trubky. U výrobce plechů za studena zahrnoval projekt AIP reverzní kvarto-stolici a roční úspory byly vyčísleny na 56 921 EUR, zatímco projekt zaměřený na vysekávací zařízení ve válcovně trub přinesl úsporu 32 820 EUR. Tato čísla ukazují na potenciální úspory dostupné firmám, které se rozhodnou využít osvědčenou iniciativu AIP společnosti NSK. Autorizovaný distributor navíc pod dohledem odborníků NSK školí zákazníky, aby správně prováděli inspekce ložisek, správně s nimi zacházeli a prováděli údržbu.

Společnost Coroll se sídlem v Hronově se stala pátým certifikovaným partnerem AIP ve střední a východní Evropě (CEE). Aby si tuto pozici udržela, bude procházet každoročním hodnocením. Certifikace je podložena dlouhodobou dobrou pověstí firmy a jejími technickými znalostmi v náročných oborech, jako jsou např. výroba obráběcích strojů, metalurgie, výroba převodovek, papírenský průmysl nebo železniční doprava.

"NSK pokračuje ve své snaze poskytovat zákazníkům plnou technickou podporu přizpůsobenou jejich potřebám přechodem od autorizovaných distributorů ke specializované síti certifikovaných partnerů AIP schopných dodávat ucelená řešení," řekl Tim Cains, European AIP Services Manager.

Na webových stránkách NSK Europe je funkce "najít distributora", kde zákazníci najdou seznam certifikovaných partnerů AIP ve své zemi.
 
1) Předání certifikátu partnera AIP, zleva doprava: Marek Fulka, obchodní ředitel, Coroll s.r.o., Martin Houstek, generální ředitel a vlastník, Coroll s.r.o., Marek Ziolkowski (NSK), Territory Manager CEE, European Industrial Business Unit (EIBU), a Karel Šváb (NSK), obchodní zástupce pro Českou republiku, EIBU


Společnost Coroll se stala prvním certifikovaným partnerem AIP firmy NSK v České republice

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP