metalworkingmag.cz
NSK

Školení NSK řeší poruchy ložisek ve válcovně oceli

Technici údržby ve válcovně oceli se potýkali s pravidelnými poruchami ložisek a nutností zajistit nákladné urgentní výměny, protože nepoznali, že tělesa uložení čepů s ložisky válcovací stolice vyrábějící tyčové vývalky byla vybavena nesprávnými rozpěrkami. Zásah NSK - prostřednictvím školení zaměřených na osvědčené postupy - však tento problém brzy vyřešil a přinesl roční úspory ve výši 46 190 EUR.

Technici údržby odpovědní za provoz válcovny nedodržovali správný způsob výpočtu velikosti rozpěrných kroužků pro tělesa uložení čepů s ložisky s kosoúhlým stykem. Místo toho tým pracoval podle standardního provozního postupu (SOP), který byl starý 20 let. Ocelárna, která čelila nákladům na urgentní výměny ložisek a prostoje související a až pěti poruchami ročně, se obrátila na společnost NSK s žádostí o pomoc v rámci jejího AIP Added Value Programme.

Po kompletním posouzení vadných ložisek a těles identifikovali zkušení inženýři NSK jako příčinu použití nesprávně dimenzovaných rozpěrek. To podnítilo několik cenných návrhů, včetně školení pořádaných na místě týmem specialistů NSK, kteří předvedli správný proces montáže ložiska. Aktualizovaný a znovu vydaný postup SOP nyní zahrnuje nové, správné výpočty rozpěrek.

Dříve používaná drahá ložiska byla zároveň nahrazena originálními ložisky NSK, což přineslo další úspory. Plánované náhrady nyní mohou být realizovány za konkurenceschopné ceny.

Kuličková ložiska s kosoúhlým stykem NSKHPS nabízejí uživatelům průmyslových strojů ve válcovnách a obecně v metalurgii i v dalších oborech významné výhody. Například jsou to snadná manipulace s těmito ložisky, velká trvanlivost, malé vibrace a tichý chod. Kromě toho mají ložiska velkou únosnost a snesou vysoké rychlosti. To je spojenou s vynikající rozměrovou přesností a přesností chodu.

První volbou ve standardních podmínkách je klec z polyamidu, ale díky dostupnosti jiných materiálů klece jsou kuličková ložiska s kosoúhlým stykem NSKHPS vhodná i pro speciální úlohy, jako jsou čerpadla podle normy API (s použitím obráběné mosazné klece) nebo šroubové kompresory (klec L-PPS).

Použití ložisek NSKHPS ve spojení s aktualizovaným předpisem SOP vedlo ve válcovně oceli k ročním úsporám ve výši 46 190 EUR, k nimž přispěly zvláště snížení ztrát výroby, zkrácení doby údržby a nižší náklady na ložiska.

- Kuličková ložiska s kosoúhlým stykem NSKHPS nabízejí válcovnám oceli významné výhody


Školení NSK řeší poruchy ložisek ve válcovně oceli

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP