metalworkingmag.cz
Sandvik Coromant News

Nový model CoroMill® MF80 pro špičkové čelní a rohové frézování

Globální lídr v obrábění kovů, společnost Sandvik Coromant, rozšiřuje nabídku o nový model CoroMill® MF80 pro frézování v automobilovém průmyslu s materiály ISO K a ISO P při operacích v úhlech blízkých 90 stupňům s podpěrou.

Nový model CoroMill® MF80 pro špičkové čelní a rohové frézování
Sandvik Coromant CoroMill® MF80 v akci

Nový nástroj staví na podobné technologické platformě jako stávající model CoroMill® 345. Nová frézovací koncepce nabízí o 40 % lehčí tělo s ochranou podložky a větším počtem břitových destiček pro bezpečné a stabilní obrábění i při vyložení, při kterém je prostředí náchylné k vibracím. Úhel náběhu 89,5 stupně umožňuje mnohobřité fréze práci poblíž podpěry, což výrazně vylepšuje využití obráběcího stroje a zároveň zajišťuje delší životnost nástroje s menším počtem zmetků.

Destičky mají osm řezných hran, jsou chráněné proti třískám a vyznačují se optimalizovanou mikrogeometrií pro lepší bezpečnost a odvod třísek. Součástí je i hladicí břit pro vylepšení struktury povrchu. Řezná hrana je nakloněná, což je zárukou hladšího řezu s menší řeznou silou. Nástroj se tak výborně hodí pro tenkostěnné součásti a zařízení s nižší stabilitou.


Nový model CoroMill® MF80 pro špičkové čelní a rohové frézování

V testu hrubovacího frézování do rohu se CoroMill® MF80 utkal s konkurenčním modelem a zaznamenal významné prodloužení životnosti o 67 %, celková produktivita tedy vzrostla o 60 %. Po 40 minutách obrábění skončil test následovně: nástroj Sandvik Coromant opracoval 15 součástí, konkurenční nástroj 9 součástí. Ochrana lůžek břitových destiček podložkou a vysoký počet řezných hran – to vše při hrubování snižuje náklady na obrobenou součást.

www.sandvik.coromant.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP