metalworkingmag.cz
Sandvik Coromant News

Pevný karbid stopkové frézy poskytují vynikající výsledky pro těžké frézování

Společnost Sandvik Coromant, představila dvě nové třídy nástrojů pro těžké hrubování ocelí a nerezových ocelí pro frézy CoroMill® Plura HD.

Pevný karbid stopkové frézy poskytují vynikající výsledky pro těžké frézování

U těchto nástrojových tříd nové generace se díky unikátnímu povlaku nanášenému technologií Zertivo™ 2.0 podařilo zkombinovat špičkovou produktivitu s výjimečnou rychlostí úběru kovu a nejvyšší možnou bezpečností obráběcího procesu.

V nabídce monolitních karbidových stopkových fréz společnosti Sandvik Coromant představuje koncepce CoroMill® Plura HD optimalizované řešení, které je bezpečnou a efektivní první volbou pro náročné hrubovací operace při obrábění ocelí a korozivzdorných ocelí (ISO P a ISO M) s hloubkami řezu až 2×D. Díky novým nástrojovým třídám s povlakem nanášeným technologií Zertivo™ 2.0 bylo dosaženo dalšího zvýšení životnosti nástrojů, bezpečnosti obráběcího procesu a produktivity.

Díky optimalizovanému tvaru zubových mezer zajišťujícímu efektivní odvádění třísek umožňují frézy v nových nástrojových třídách použití o 30 % vyšších doporučených řezných rychlostí jak ve svých primárních oblastech použití ISO P a ISO M, tak i u sekundárních skupin materiálů ISO K a ISO S . Nástrojové třídy určené pro obrábění korozivzdorných ocelí jsou dodávány ve dvou variantách: jedné s vnitřním přívodem řezné kapaliny umožňujícím lepší kontrolu teploty a toku třísek a druhé bez vnitřního přívodu řezné kapaliny.

Součástí standardního sortimentu jsou frézy o průměru 2–25 mm pro hloubky řezu 2×D, se 4 nebo 5 zuby a maximálním úhlem sestupu při postupném zahlubování 5° nebo 7°. Na zakázku přizpůsobené varianty Tailor Made® jsou k dispozici v rámci nabídky speciálních řešení.

www.sandvik.coromant.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP