metalworkingmag.cz
Sandvik Coromant News

Spolehlivý vrták pro obrábění součástí z niklových žárovzdorných slitin

Společnost Sandvik Coromant, představila nový monolitní karbidový vrták optimalizovaný pro vrtání děr v niklových žárovzdorných slitinách (HRSA), s maximální standardní hloubkou vrtání až 8×D.

Spolehlivý vrták pro obrábění součástí z niklových žárovzdorných slitin

Tento nástroj se vyznačuje konzistentní a předvídatelnou životností a vysokou integritou vyvrtaných děr, což je mimořádně důležité v odvětvích s extrémně vysokými požadavky a zavedenými procesy pro zajištění kvality — například v leteckém průmyslu.

Stávající strategie vrtání děr v součástech letadlových motorů vyráběných z niklových slitin, kde má nejvyšší prioritu bezpečnost obráběcího procesu, neumožňují splnění náročných požadavků tohoto průmyslového odvětví, ani plné využití životnosti nástroje. Nový vrták CoroDrill® 860 s geometrií -SD, který byl speciálně navržen s ohledem na dosažení vysoké kvality při obrábění niklových slitin, však ano.

Robert Smith, manažer nabídek pro oblast výroby děr a kompozitní materiály ze společnosti Sandvik Coromant říká “CoroDrill® 860 s geometrií -SD je spolehlivý vrták, který při vrtání žárovzdorných slitin zaručuje maximální výkonnost a bezpečnost obráběcího procesu.”


Spolehlivý vrták pro obrábění součástí z niklových žárovzdorných slitin

Na špičkové výkonnosti tohoto nástroje při obrábění HRSA materiálů se podílí kombinace hned několika klíčových vlastností. V prvé řadě je to unikátní nástrojová třída S2BM, která pro dosažení maximální životnosti nástroje využívá kombinaci jemnozrnného karbidového substrátu ze slinutého karbidu, mnohovrstvého PVD povlaku a následných úprav. Kromě toho také geometrie s optimalizovaným úhlem hřbetu, pečlivě kontrolovaný proces finální úpravy břitu, tvar drážky pro odvod třísek, zkosení rohů a dvojitá vodící fazetka — výsledkem je vrták, který je zárukou maximální výkonnosti a bezpečnosti obráběcího procesu.

Intenzivní vývoj konstrukčního řešení a komplexní zkoušky výrobků při obrábění různých typů HRSA materiálů prokázaly, že vrták CoroDrill® 860 s geometrií -SD se vyznačuje konzistentní výkonnosti v celém rozsahu hloubek vrtání 3, 5 až 8 × D, přičemž poskytuje vynikající stabilitu a bezpečnost obráběcího procesu.


Spolehlivý vrták pro obrábění součástí z niklových žárovzdorných slitin

To přispívá k vyšší spolehlivosti plánování procesů a kalkulací nákladů při predikci životnosti nástroje a analýze nákladů na vyrobenou součást. “Zákazníci si mohou být jisti, že CoroDrill® 860 s geometrií -SD je spolehlivý vrták, který je zárukou maximální výkonnosti a bezpečnosti obráběcího procesu a dosahuje nejvyšší životnosti nástroje, a tudíž snižuje náklady na vyrobenou díru a obrobenou součást.” říká Robert a pokračuje: “CoroDrill® 860 s geometrií -SD je vrták, na který se při obrábění součástí s vysokou přidanou hodnotou můžete spolehnout.”

www.sandvik.coromant.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP