metalworkingmag.cz
Sandvik Coromant News

Nejrůznější typy upichovacích a zapichovacích operací bez vychýlení z požadovaného směru

Společnost Sandvik Coromant, která se specializuje na obráběcí nástroje a nástrojové systémy, vylepšila svou dlouhá léta zavedenou koncepci CoroCut® 1-2 pro upichování a zapichování. Lepší stabilita, mnohem vyšší flexibilita a výrazné zvýšení produktivity, to jsou jen některé z mnoha výhod, které nabízí nový systém CoroCut® 2.

Nejrůznější typy upichovacích a zapichovacích operací bez vychýlení z požadovaného směru

Koncepce CoroCut® 1-2 již řadu let představuje základní instrument pro oblast upichování a zapichování a díky své vyhlášené univerzálnosti a spolehlivosti se v mnoha dílnách stala vysoce ceněným pomocníkem. Tuto koncepci nyní čeká zásadní modernizace a změna názvu na CoroCut® 2.

Co můžete od nové koncepce CoroCut® 2 očekávat? “Začnu tím, že všemi výhodami a vlastnostmi, které jste od stávající koncepce očekávali — univerzálností, hospodárností a bezpečností obráběcího procesu — disponuje rovněž”, říká Jenny Claus, produktová manažerka pro oblast upichování a zapichování ze společnosti Sandvik Coromant. “Úzce spolupracujeme s našimi zákazníky, sdílíme s nimi naše znalosti a zároveň se snažíme pozorně naslouchat jejich potřebám a konstruktivním připomínkám. Výsledek byl po všech stránkách pozitivní.”

Pro všechny upichovací a zapichovací operace je klíčová stabilita. Ze všeho nejdůležitější je udržet břitovou destičku v stanovené poloze a minimalizovat všechny možnosti jejího pohybu. Známé a osvědčené rozhraní se stabilizačním vedením, v minulosti dostupné jen u středně velkých a velkých břitových destiček, zajišťuje přesnější ustavení břitové destičky do stanovené polohy a činí ji odolnou proti působení bočních sil. Toto rozhraní se stabilizačním vedením bude nyní dostupné také u menších velikostí břitových destiček, čímž bude zajištěna náležitá stabilita u všech prováděných operací.


Nejrůznější typy upichovacích a zapichovacích operací bez vychýlení z požadovaného směru

Vylepšené upichovací nožové planžety CoroCut® 2 jsou nově opatřeny vnitřním přívodem řezné kapaliny a využívají modernější konstrukci upínací lamely, která poskytuje vyšší upínací sílu a zajišťuje lepší boční stabilitu, což je vítaná výhoda, provádí-li se před upichováním také zkosení hran. Modernizované nástrojové držáky s přesným přívodem řezné kapaliny nově využívají systém s upínáním šroubem, který — v kombinací s novou konstrukcí lůžka břitové destičky s lineárním stabilizačním vedením — minimalizuje nežádoucí pohyb břitové destičky a zajišťuje konstantní velikost upínací síly.

Dalšími důležitými součástmi připravované modernizace jsou nové, vylepšené nástrojové třídy a geometrie, včetně nové třídy GC1225, která je první volbou, hladící úprava Wiper u všech upichovacích geometrií a výrazné vylepšení kvality ostří u všech břitových destiček. “Čím je toto řešení unikátní je naší společností vyvinutá a patentovaná výrobní technologie”, říká Fredrik Selin, produktový a aplikační specialista ze společnosti Sandvik Coromant. “Díky lepší kvalitě polotovarů vyráběných naší novou výrobní technologií dosahujeme vyšší konzistence kvality linie ostří. To znamená, že jsme mohli zpřísnit tolerance a dosáhnout menšího zaoblení břitu než dříve, což ve svém důsledku přináší delší a předvídatelnější životnost nástrojů.”

Koncepci CoroCut® 2 lze využít pro všechny typy upichovacích a zapichovacích operací s hloubkami řezu umožňujícími použití břitových destiček se dvěma řeznými hranami.. Pro větší hloubky řezu je doporučeno použití příbuzných koncepcí CoroCut® QD a CoroCut® QF, první volbou pro výrobu vnitřních a čelních drážek malých průměrů pak je koncepce CoroCut® QI.

www.sandvik.coromant.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP