metalworkingmag.cz
Kennametal

Anthony Machine ve spolupráci s Kennametalem zkracuje přípravné časy

Texaská firma využívá výhody rychlovýměnných nástrojových držáků

Již více než tři desetiletí přinášejí rychlovýměnné nástroje značky Kennametal KM™ vyšší efektivitu obrobnám. Jak mohou dosvědčit tisíce zákazníků, KM přináší kratší přípravné časy, vyšší flexibilitu, vyšší využití stroje a schopnost vyhovět stále přísnějším požadavkům průmyslu.

Jedním z nich je společnost Anthony Machine Inc. Závod v San Antoniu poskytoval od roku 1946 služby různým průmyslovým odvětvím včetně ropného průmyslu, hornictví, dopravy a výroby elektrické energie. Díky bohatým zkušenostem s přesným obráběním není mnoho toho, co by firma ze San Antonia nedokázala udělat. Avšak poté, co společnost zakoupila dvojici univerzálních CNC soustružnických center NLX 3000 1250 od společnosti DMG Mori – své první soustruhy s poháněnými nástroji v ose Y – stál tým pracovníků firmy Anthony před výzvou, jak z této investice vytěžit maximum.

Mark Davis, senior sales engineer společnosti Kennametal, byl u toho, aby pomohl, stejně jak to činil celé poslední desetiletí. Vysvětlil pracovníkům společnosti Anthony, že nejlepším způsobem, jak redukovat přípravné časy a maximalizovat potenciál nových strojů, je vybavit stroje upínacími jednotkami TACU (Turret Adapted Clamping Units) a rychlovýměnnými nástrojovými držáky KM.
„Systém TACU podporuje všechny držáky od KM32 až po KM63,“ říká Davis. „Nabízíme upínací jednotky jak pro pevné, tak pro poháněné nástroje, a můžeme jimi vybavit soustruhy od Okumy, Haase, Mazaku, Doosanu a samozřejmě i od DMG Mori – tedy naprostou většinu všech soustruhů od hlavních výrobců obráběcích strojů, kteří stále přicházejí s dalšími novinkami. To umožňuje našim zákazníkům snadno a zároveň efektivně vybavit více než 80 typů CNC soustružnických center rychlým, flexibilním a přesným systémem rychlovýměnných nástrojových držáků.

Výrobní technolog firmy Anthony Machine, Daniel Goller, souhlasí, že rozhodnout se pro nasazení TACU a KM na nových strojích bylo jednoduché. „V minulosti jsme sestavili řadu nástrojů s využitím držáků KM pro hluboké vrtání a další obráběcí operace na našich CNC soustružnických a obráběcích centrech a vybavení od Kennametalu používáme i na několika našich konvenčních revolverových soustruzích, abychom překonali omezení daná dostupným počtem nástrojových pozic,“ uvádí. „V několika případech jsme získali nové zakázky, protože díky KM jsme byli schopni dosáhnout takových tolerancí a jakosti povrchu, jakých konkurence nemohla s konvenčním nástrojovým vybavením dosáhnout.“

Mohsen Saleh, vedoucí výroby ve firmě Anthony, souhlasí: „Rozdíly jsou pozoruhodné,“ říká. „V porovnání s tradičními upínacími jednotkami s klíny nebo šrouby, které jsou standardem na většině strojů, jsou upínací jednotky TACU vybavené držáky KM rychlejší a přesnější. Běžně dosahujeme tolerancí do 0,0005" (0,013 mm) a mohu potvrdit, že rozměry dílů se mezi předcházejícím a následujícím upnutí nezmění. Zásobník není přeplněný, všechno se dělá snáze a nedochází k drnčení a odchylkám, jakých jste nezřídka svědkem u běžných nástrojů s válcovými stopkami nebo u držáků vyvrtávacích tyčí se stavěcími šrouby.“

„Zkušenost firmy Anthony s upínacími jednotkami TACU je taková, jakou jsme od KM očekávali,“ poznamenává Davis z Kennametalu. „Vzhledem k šířce základny, jejich přesnosti, a zvláště flexibilitě se rychle stanou de facto průmyslovým standardem v oblasti rychlé výměny nástrojů.“

Saleh shrnuje nedávný úspěch společnosti Anthony z firemní perspektivy: „Svůj první CNC stroj jsme si koupili v roce 1986,“ říká. „Tehdy jsme používali známou konkurenční značku, ale pak u nás zaklepali technici z Kennametalu. První, co nás zaujalo, byl jejich přístup orientovaný na služby. Byli vždy ochotni přijet a pracovat s námi na aplikacích. To je spolu s kvalitou výrobků důvodem, proč se Kennametal stal naším preferovaným dodavatelem nástrojů. Neustále se potýkáme s konkurencí menších nízkonákladových firem a abychom mohli v tomto prostředí získávat nové zakázky, musíme využívat nejnovější pokročilé technologie v oblasti obráběcích strojů a nástrojů. To je to, co nám přináší náskok a Kennametal zde hraje významnou roli.“

 

 

Anthony Machine ve spolupráci s Kennametalem zkracuje přípravné časy

 Firma Anthony Machine používá KM na řadě strojů už léta, ale když bylo potřeba u nových soustruhů od DMG Mori vybavit osu Y systémem rychlé výměny nástrojů, volba byla jasná.
 


Anthony Machine ve spolupráci s Kennametalem zkracuje přípravné časy

 Poté, co se ve firmě Anthony Machine přesvědčili o výhodách použití KM na svých nových strojích NLX, plánují rozšířit využití tohoto systému rychlé výměny nástrojů i na dalších strojích. 


Anthony Machine ve spolupráci s Kennametalem zkracuje přípravné časy

 Rychlost a opakovatelnost dosahovaná rychlovýměnným nástrojovým systémem KM přinesla u mnoha zakázek firmy Anthony Machine „pozoruhodné rozdíly“ oproti standardnímu zpracování.

 


Anthony Machine ve spolupráci s Kennametalem zkracuje přípravné časy

 Mohsen Saleh a seřizovač CNC strojů Mark Garland diskutují nad obrobkem vyrobeným na jednom z univerzálních soustružnických center DMG Mori NLX 3000 1250 ve firmě Anthony Machine.

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP