metalworkingmag.cz
Red Lion

Red Lion Controls uvádí software Crimson 3.1 s vylepšenými funkcemi pro OPC Unified Architecture

Nové funkce zjednodušují komunikaci mezi provozní úrovní řízení a podnikovými informačními systémy

Red Lion Controls uvádí software Crimson 3.1 s vylepšenými funkcemi pro OPC Unified Architecture

Společnost Red Lion Controls, světový odborník v oboru komunikace, monitorování a řízení v průmyslové automatizaci, dnes oznámil uvedení nových možností ve svém oceňovaném softwaru Crimson®, včetně nového ovladače OPC UA Client s podporou šifrování hesel, modulu OPC UA Historical Access, konektoru MQTT pro Google Cloud a vyrovnávací paměti "store and forward" pro všechny cloudové konektory Crimson. 

Na rozdíl od jiných klientů OPC UA, které umožňují přístup pouze k již dříve existujícím seznamům datových položek, nový ovladač OPC UA Client, jenž je součástí verze Crimson 3.1, obsahuje bohatý soubor atributů datových proměnných cílového serveru OPC UA, např. s údaji pro diagnostiku a informacemi o jeho výkonu.

S touto dodatečnou schopností může většina zařízení využívajících Crimson 3.1 fungovat jako OPC UA server i OPC UA client. "To výrazně zjednodušuje architekturu systému, zvyšuje škálovatelnost a zrychluje integraci dat bez nutnosti používat dodatečný hardware nebo drahá zakázková softwarová řešení," řekl Paul Bunnell, ředitel managementu produktů pro automatizaci firmy Red Lion Controls. "Navíc, modul OPC UA Historical Access zajišťuje spolehlivý přenos dat reálného času i historických dat přímo do informačního systému podniku v jednotném, snadno ovladatelném prostředí."

U zařízení s SD kartou je možné konektor MQTT softwaru Crimson nakonfigurovat jako vyrovnávací paměť, v níž zařízení ukládá data po dobu, kdy není dostupné spojení s cílovou platformou. Tato funkce může být nastavena tak, aby bylo určeno, zda mají být data ukládána jen do vyrovnávací paměti zařízení, nebo zda má být využita také SD karta, která poskytuje další paměťovou kapacitu a kde jsou data zachována i při výpadku napájení – to zvyšuje spolehlivost a robustnost systému.

Chcete-li si stáhnout Crimson 3.1 již dnes, navštivte www.redlion.net/crimson-31.

Na našem kanálu YouTube se podívejte, jak jednoduché je nakonfigurovat komunikaci mezi klienty a servery OPC UA: https://youtu.be/5atvRaV-NQY.

 

 

 

 

 


Red Lion Controls uvádí software Crimson 3.1 s vylepšenými funkcemi pro OPC Unified Architecture

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP