metalworkingmag.cz
NSK

Iniciativy NSK v boji proti výrobcům padělků

Společnost NSK je jako respektovaný a vyhledávaný výrobce vysoce kvalitních ložisek už dlouho obětí bezohledných výrobců padělků. Tito pirátští výrobci ložisek, klamající OEM i uživatele, se stěží sami zastaví ve svých podvodech a posilování svého zisku z ilegální činnosti. Firma NSK se ovšem brání řadou opatření, která tyto nemorální praktiky mají odstranit.

Důkazem, že jde o stále větší problém, je objev 23 000 padělků balení a značení ložisek NSK v provincii Che-pej v Čínské lidové republice, následovaný razií v jiném závodě vlastněném stejným výrobcem, při němž bylo nalezeno více než 90 000 padělků krabic na ložiska a deset tiskových desek s imitací potisku balení čtyř významných výrobců ložisek, včetně NSK.

Po důkladné prohlídce celého komplexu bylo nalezeno množství strojů a zařízení, které ukazují na vysokou úroveň technických možností padělatelů. Bylo objeveno několik strojů pro tisk, laminování, vysekávání, ohýbání a stříhání. Kromě padělků hotových krabic odhalili vyšetřovatelé několik balení ještě nerozřezaných kartónů, z nichž většina byly padělky NSK.

Všechny produkty byly zabaveny a předány místnímu dozorčímu úřadu MSB (Market Supervisory Board), kterému přísluší postihovat porušování práv vyplývajících z ochranných značek.

Odhalení skutečných nákladů
Pořídit si padělky ložisek není výhodné. Ačkoliv takové výrobky mívají nižší pořizovací cenu, vzhledem k problémům s kvalitou obrábění a vzhledem k tomu, že jsou použity méně kvalitní materiály, často předčasně selhávají. Předčasné selhávání ložisek má nepříznivý vliv na celkovou spolehlivost zařízení a systémů, ve kterých jsou ložiska použita, a je spojeno s neplánovanou údržbou a náklady na opravu, které zvyšují celkové náklady TCO. Vysokou škodu také podnik utrpí následným poškozením dobrého jména firmy či značky.

NSK proto chce své zákazníky chránit tím, že ilegální hráče vyloučí ze hry a ochrání trh před produkty, které s sebou nesou riziko předčasného selhávání, a co je nejdůležitější, které představují i velké bezpečnostní riziko. Cílem je eliminovat syndikáty pirátských výrobců, přerušit výrobu v závodech padělatelů i jejich distribuční kanály a pachatele postihovat podle zákona.

Velká část těchto aktivit zahrnuje spolupráci s odpovědnými orgány v Čínské lidové republice. Například spolupráce s celníky a hraničními kontrolami chrání před vývozem padělků ložisek. Toto úsilí doplňují přepadové kontroly prováděné centrálními a místními vládními úřady.

Nechte pracovat aplikaci
Při boji proti replikám originálních ložisek hraje velkou roli moderní technika. Dobrým příkladem je nedávno vyvinutá aplikace NSK Verify, která je zdarma a uživatelům umožňuje prostřednictvím chytrého telefonu, jímž uživatel oskenuje unikátní 2D kód na krabičce, ověřit původ ložisek obráběcích strojů.

V dalším kroku směřujícím k eliminaci padělků spojuje NSK své síly s Mezinárodní asociací výrobců ložisek WBA (World Bearing Association), aby společně vytvořily novou aplikaci, která bude schopná ověřovat produkty více výrobců najednou: WBA Bearing Authenticator: WBA Check. WBA působí celosvětově v legálním boji proti pirátským výrobcům a padělkům ložisek na trhu – včetně vývoje autentizační aplikace. Tato nezisková a nezávislá průmyslová asociace podporuje celosvětově společné zájmy výrobců ložisek, jako jsou otevřená hospodářská soutěž, udržitelný rozvoj a ochrana zákonných práv. Společnost NSK je jejím aktivním členem.

Aplikace WBA Check má podobné funkce jako NSK Verify a vyhodnocuje autenticitu ložisek členských firem WBA skenováním kompatibilního 2D kódu. Usnadňuje tak kontrolu zákazníkům, kteří používají ložiska od několika výrobců. Navíc, je-li detekováno neregistrované ložisko, aplikace automaticky vyrozumí společnost NSK.

Využívejte ověřený zdroj
Zatímco aplikace jsou vhodným nástrojem pro identifikaci padělků, které už dorazily k uživateli, jako preventivní prostředek boje s padělateli se doporučuje nakupovat výhradně od firem, které mají status Autorizovaný distributor NSK nebo Autorizovaný prodejce NSK. Tyto firmy získávají zaručeně originální ložiska přímo od firem skupiny NSK a navíc k nim poskytují doporučení, poprodejní služby a záruky.

Současně s těmito aktivitami NSK pravidelně posiluje hodnotu své značky na trhu nejen ochrannými opatřeními, ale i vzdělávacími programy pro distributory a kolegy.

Společnost NSK je rozhodnuta zničit pirátské výrobce ložisek a pomoci zákazníkům, aby mohli ocenit výhody originálních, vysoce kvalitních a spolehlivých ložisek.

Aplikace WBA Check je dostupná ke stažení z oficiálních webových stránek WBA nawww.stopfakebearings.com/#buysafely

1) Společnost NSK spojila síly s asociací WBA s cílem vytvořit aplikaci k ověření pravosti ložisek od více výrobců
 

Iniciativy NSK v boji proti výrobcům padělků
 
2) Aplikace NSK Verify umožňuje zákazníkům ověřit pravost ložisek obráběcích strojů

Iniciativy NSK v boji proti výrobcům padělků
Iniciativy NSK v boji proti výrobcům padělků
 

 
3) Autorizovaní distributoři NSK zaručují zákazníkům, že dostanou originální produkty
 

Iniciativy NSK v boji proti výrobcům padělků

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP